جلسه توجیهی گروه فقه و حقوق اسلامی با داوطلبان بین الملل دانشکده هدی

به گزارش روابط عمومی دانشکده هدی، جلسه توجیهی داوطلبان بین الملل دانشکده هدی با حضور مدیرگروه فقه و حقوق این دانشکده صبح امروز در مرکز زبان فارسی برگزار شد.

در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحسن سلطانی ضمن اشاره به ضرورت تحصیل در رشته فقه و حقوق اسلامی، برای دانشجویان بین الملل توضیحاتی در این باره داد.

وی گفت: در برخی کشورها، قانون اساسی؛ بدون الزامات دینی حاکم است مانند کشور فرانسه و سایر کشورهای غربی. ولی در کشور ایران، قوانین حقوقی را از کشوری مانند فرانسه برداشت کرده و ترجمه کردند. یکی از مشکلات موجود در آن، وجود تعارض بین برخی قوانین با احکام اسلام بود. لذا برای حل این مشکل، برخی اصلاحات در قوانین صورت گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین سلطانی تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی در ایران، مشخص شد که فقط رشته حقوق کافی نیست، بلکه ما نیاز به فقه و حقوق در کنار هم داریم تا تعارضاتی که بین این دو بوجود می آید، بتوان حل کرد.

وی در مثالی برای داوطلبان گفت: یکی از مواردی که از کشورهای غربی الگو برداری شد، تاسیس بانک بود. وجود بانک برای جامعه منفعت دارد، ولی برخی از قوانین آن مانند ربوی بودن سودهای پرداختی، با فقه اسلام درتعارض بود. لذا برای حل این مشکل، باید قوانین براساس فقه اسلامی تنظیم شود که در این باره، اسلام مضاربه را دارد که می تواند جلوی ربا و حرام الهی را بگیرد.

مدیرگروه فقه و حقوق دانشکده هدی،تصریح کرد: برای حل این تعارضات، نیاز به افراد متخصص در زمینه فقه و حقوق است تا قوانینی که برخلاف دستورات اسلام است، اصلاح کنند. برخی از دولتمردان در کشورهای اسلامی معتقدند که نمی توان هم براساس قوانین غرب عمل کرد و هم دستورات اسلام را در کشور پیاده کرد و برخی هم معتقدند که قوانین اسلام در کشورنمی توان اجرا کرد. یکی از نمونه های موفقی که نشان داد می توان قوانین را بر مبنای اسلام اصلاح و در جامعه پیاده کرد، جمهوری اسلامی ایران بود.

وی در ادامه به سرفصل های رشته فقه و مبانی حقوق و حقوق خصوصی که در دانشکده هدی وجود دارد، اشاره کرد و به سوالات داوطلبان دراین باره پاسخ داد.

در این جلسه، حجت الاسلام آصف رضوی، کارشناس واحد بین الملل دانشکده هدی، به زبان اردو مطالب را برای داوطلبان ترجمه کرد.