برگزاری نشست علمی با عنوان تعارض ولایت قهری و حضانت مادر

چهارشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰

برگزاری نشست علمی با عنوان تعارض ولایت قهری و حضانت مادر

در هفته پژوهش نشست علمی با عنوان : " تعارض ولایت و حضانت فرزند و پیشنهادهایی در جهت رفع تعارض " به کوشش گروه حقوق خصوصی دانشکده هدی امروز صبح در اتاق نشست های دانشکده برگزار گردید.

💠در این نشست که ریاست محترم دانشکده جناب آقای دکتر انصاری ؛ مدیران و دانشجویان رشته حقوق حضور داشتند، تعدادی از دانشجویان نیز به صورت مجازی این نشست را دنبال کردند .

✍حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر سلطانی مدیر گروه حقوق خصوصی دانشکده بعد از بیان این نکته که ولایت ولی شامل ولایت بر مال و نفس مولی علیه است و حضانت ، دایره محدودی از جمله نگهداری، خوراک، نظافت و اموری از این قبیل را شامل می شود. لذا حضانت مادر امور مالی و اذن در دخل و تصرف نفوس را شامل نمی گردد. ضمن طرح این سوال که در صورت طلاق یا فوت ولی و اختلاف نظر ولی قهری (جد پدری) و حاضن (مادر) در اموری از قبیل تحصیل فرزند و اذن در امور پزشکی و عمل های جراحی حق با کدام طرف است.

ضمن بیان دیدگاه های مختلف؛ حل تعارض مذکور را به این صورت مطرح فرمودند:

۱_ولایت جد پدری ارجح است و در محل تعارض وفق روح حاکم بر فقه در تمام مصادیق اعم از آموزش و درمان صغیر، اذن ولی شرط است.

۲_حضانت مادر در مصادیق مذکور اولی است نسبت به جد پدری.

۳_ دیدگاه سوم قائل به تفصیل شده و در مواضعی ولی را مقدم دانسته و در مواضعی حاضن مقدم می گردد.